Sommarsoppa med mynta
Sommarsoppa med mynta
serveras kall
4 personer
4 personer
1 liter mild yoghurt (ej lättyoghurt)
1 fint hackad ättiksgurka
2 flådda hackade tomater
½ - 1 dl fint hackad persilja
½ dl finskuren gräslök
lite örtsalt eller vanligt salt
nymald svart- eller vitpeppar
2 dl grön gurka i små, små kuber
1 pressad vitlöksklyfta
8-10 hackade blad av grönmynta
eller 3 blad pepparmynta
tunna gurkskivor
gärna några myntablommor
Vispa upp yoghurten med en vanlig visp eller med elvisp. Blanda sedan ner allt det övriga och sist färsk hackad mynta. Låt soppan stå och dra i minst 1 timme. Servera den kylskåpskall med lövtunna skivor gurka och om möjligt ett par myntablommor i varje tallrik.
Kommentarer
Skicka en kommentar