Kirskålspaj

Kirskålspaj

Pajdeg
2½ dl vetemjöl
100 gr smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning
3 dl kirskål (bara blad)
3 ägg
3 dl mjölk
3-4 dl lagrad ost, gärna Västerbottenost
svartpeppar och salt

Mixa ihop ingredienserna till pajen och tryck ut degen i en pajform. Ställ formen i frysen.
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs kirskålen i smör och smaksätt med salt och peppar.
Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 min. Ta ut pajen.
Vispa ägg och mjölk. Smaksätt med lite svartpeppar och salt. Blanda i osten.
Häll kirskålen i pajformen och häll över äggstanningen. Grädda i ytterligare 35 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Denna paj går även att göra med nässlor eller blandning av nässlor och kirskål.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Till salu

Höstmarknad

Odla vitlök